Underkläder

Hundförare kläder och Friluftskläder dam

Herrunderställ

Herrunderställ


Ett underställ för herr som håller hög kvalitet sätter grunden för lager-på-lager-principen. Understället ser till att du kan transportera bort fukt och även överskottsvärme från kroppen, två egenskaper som är väsentliga när du vill behålla värmen även under riktigt kyliga väderförhållanden

Hundförare kläder och Friluftskläder dam


Ett underställ för herr som håller hög kvalitet sätter grunden för lager-på-lager-principen. Understället ser till att du kan transportera bort fukt och även överskottsvärme från kroppen, två egenskaper som är väsentliga när du vill behålla värmen även under riktigt kyliga väderförhållanden

Sätt stigande sortering

10 artiklar

per sida
Visa som Rutnät Listvy
 1. Lägg till i önskelista
  Specialist Ull Långkalsonger Herr Anthracite
  179,00 kr Regular Price 595,00 kr
 2. Lägg till i önskelista
  Ultra Bambuset herr
  499,00 kr
 3. Lägg till i önskelista
 4. Lägg till i önskelista
  Action top herr svart
  319,20 kr Regular Price 399,00 kr
 5. Lägg till i önskelista
  Action top herr olive
  319,20 kr Regular Price 399,00 kr
 6. Lägg till i önskelista
  Underställ Basic
  399,00 kr
Sätt stigande sortering

10 artiklar

per sida
Visa som Rutnät Listvy

Underställ och underkläder för utomhusaktiviteter

Därför är underställ för herr ett måste under vintern

Det är lätt att underskatta kyla. Det gäller speciellt för personer som är aktiva och alstrar värme genom att hålla i gång när det är kallt ute. När kroppen blir varm av den fysiska aktiviteten börjar den automatiskt att kyla ned sig genom att svettas. Detta blir snabbt ett problem vid kallt väder. Det tar inte lång tid innan du börjar huttra, speciellt om det både är minustemperatur och även blåsigt ute. Ett högkvalitativt herrunderställ kan hjälpa dig med både överskottsvärme och svett.

Fukttransporterande och värmeisolerande

Ett bra underställ behöver prestera väl inom två områden, fukttransport och isolering. Av dessa två egenskaper är fukttransport oftast den viktigaste. Hur väl understället presterar beror till stor del på vilket material som används. Syntetiska material, exempelvis polyester, är ett oerhört populärt val när det kommer till herrunderställ för aktiva män. Polyester ser till att fukten inte stannar på kroppen eller understället utan släpps igenom. Materialet tar åt sig fukten och låter den sedan avdunsta vidare. Skulle ditt underställ bli blött av fukt och svett kommer understället dessutom snabbt bli torrt igen.

Herrunderställ med flera bra egenskaper

Ett herrunderställ av polyester, bambu eller ull kan även hjälpa kroppen behålla en del av värmen i det innersta lagret. Detta är dock inte materialet starkaste egenskap, vilket är bra eftersom överskottsvärme behöver ta sig till dina andra klädlager och vid behov vidare ut i luften. Här kommer samspelet mellan dina lager in i bilden. Det innersta lagret ser till att fukt transporteras bort från kroppen och att du samtidigt behåller en del av värmen. Resterande lager hjälper dig att isolera värmen och vid behov reglera temperaturen.

En viktig del av flerlagersprincipen

Lager-på-lager-principen är en välkänd metod för att hålla sig varm och bekväm i kallt väder. I korthet går metoden ut på att klä sig i flera lager, där samspelet mellan lagren ser till att du kan behålla din värme. Exakt vad du ska ha på dig, och hur många lager du ska ha, beror på din aktivitetsnivå och temperaturen utomhus. Låg aktivitet i kombination med en temperatur långt under noll-strecket ställer höga krav på värmeisolering. Hög aktivitet och kallt väder ställer i sin tur höga krav på fukttransportering, ventilation och värmereglering. Vi på Arrak Outdoor har flera klädesplagg för olika typer av aktiviteter, dessa passar perfekt att använda som det mellersta och det yttersta lagret. Kolla gärna igenom vårt utbud av kläder för kallt väder. Du kan med fördel kombinera ett herrunderställ med passande ett par passande byxor och en funktionell jacka.

Slitstarka underställ för herr

En annan uppskattad egenskap hos våra herrunderställ är slitstyrkan. Det syntetiska materialet ser till att ditt underställ håller måttet under lång tid, även vid regelbunden användning. Det är dessutom lätt att tvätta och ta hand om ditt herrunderställ. Ett tips är att ha fler än ett underställ hemma, på så sätt har du möjlighet att använda ett högkvalitativt underställ även när ditt andra underställ är i tvätten.

Köp ett högkvalitativt herrunderställ hos oss

Vi på Arrak Outdoor strävar efter att ge dig hög kvalitet i alla led. Våra underställ passar perfekt att använda tillsammans med de allra flesta av våra plagg, speciellt våra vinterkläder. Utöver underställ, byxor och jackor så erbjuder vi även sockor, mössor och halsvärmare. Dessa kan göra stor skillnad när det kommer till din bekvämlighet under vintern. Hitta allt du behöver för att klä dig varmt och skönt när det både blåser och snöar här hos oss.