Tvätt och skötselråd

Klädvård

Även om du behandlar dina plagg med omsorg behöver du fortfarande tvätta dem då och då. Följ våra rekommendationer och dina Arrak-produkter kommer att hålla längre. Ibland räcker det med att vädra plagget och har du en mindre fläck, försök att tvätta bort det med tvål eller flytande tvättmedel först. Om du ändå behöver tvätta ditt plagg, följ instruktionerna nedan. Använd inte sköljmedel – det kommer att få ditt plagg att tappa sina egenskaper och det är skadligt för miljön. Om du har några frågor, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Tvätt

Följ instruktionerna i plagget. Använd inte mjukgörande medel. Arrak rekommenderar tvättmedel som har inbyggd hygieneffekt och kan användas även vid tvätt vid låg temperatur, vid handtvätt, och ändå ha en hygieniskt rengörande verkan.

Strykning

Om du ska stryka, följ tvättrådets anvisning och stryk inte över tryck, knappar och dragkedjor.

Impregnering

Impregnera gärna ditt plagg med jämna mellanrum. När du impregnerar dina plagg blir de vattenavvisande, men inte nog med det. De skyddar även dina kläder mot smuts och slitage, vilket gör att de håller längre! Finns flertalet olika impregnering för olika typer av material och olika sett att applicera det på. Om du har några frågor, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Tvättsymboler

Tvättsymbolerna finner du på plaggets tvättlapp. Det är viktigt att du följer tvättråden för att garantera kvalitén och hållbarheten på dina plagg. Tvättsymbolerna talar om hur kläderna ska strykas, blekas, torkas, kemtvättas och tvättas.

I Europa finns en gemensam standard för hur symbolerna ska se ut och vad de betyder.tv_ttr_d-hemsida-se